Reiki bij dieren

Puur natuur

Dieren zijn heel gevoelig voor energie. Ze staan dichter bij de natuur dan wij mensen. Dieren staan open voor alle indrukken en reageren daarom direct. Het leuke aan Reiki bij dieren is, zodra een dier Reiki heeft ervaren, zal het zelf aangeven wanneer- en waar Reiki nodig is.

 

Bijvoorbeeld: honden weten precies wat Reiki is. Ze gaan precies zo liggen of staan dat je handen vanzelf naar de juiste plek gaan. Hebben ze genoeg energie ontvangen, dan staan ze op en lopen ze weg. Ze bedanken op hun eigen manier; zo mooi om te ervaren. 

 

Als Reiki direct op het lichaam van een dier te sterk is, bijvoorbeeld bij paarden, kan Reiki op afstand van het fysieke lichaam gegeven worden. Dat voel ik direct. Ook Reiki op afstand (niet in fysieke aanwezigheid bij het paard/dier) is mogelijk. De Reiki energie wordt direct in hun energiesysteem opgenomen. 

Ervaringen

Honden; komen vaak uit zichzelf naar mij toe. Als ik mezelf openstel en de helende energie laat stromen, wordt dit direct opgenomen in hun energiesysteem. Soms is er maar korte tijd nodig en verplaatsen zij zich zelf naar een andere plek waar Reiki nodig is. Zo mooi hoe dit werkt! Het dier geeft aan wat hij/zij nodig heeft en laat weten wanneer het genoeg is.

 

Paarden; ons eigen paard liet ook altijd heel goed zien dat hij zo nu en dan behoefte heeft aan de helende stroom van energie. Hij heeft dit zelfs eens laten zien door "optillen/bewegen met zijn achterbenen". Behandelde ik dat gebied, kwam er ontspanning en zichtbare rust. Hij draaide zichzelf weg toen de energie zijn werk had gedaan of gaf aan als het nog wel even nodig was de juiste stroom zijn werk te laten doen.

 

Reiki stroomt waar nodig is. Zo kan het zijn dat er meerdere disbalansen aanwezig zijn, op op te volgen met een aanvullende Reiki behandeling. Bij lichamelijke klachten kan Reiki ook plaatselijk worden gegeven. Reiki bevordert het zelf-helend vermogen en brengt genezing op gang. Reiki is geen vervanging van een dierenarts.