Emotional Freedom Techniques (EFT)

Doel van EFT

Doel van EFT is: het vinden en oplossen van onderliggende kernovertuigingen. Kernovertuigingen ontstaan in de loop van ons leven. Zij vormen onze gedachtengang en bepalen mee in hoe we naar onszelf en de wereld om ons heen kijken.

 

Gebeurtenissen zorgen voor bepaalde gevoelens en gedachten. Gedachten hangen samen met gevoelens en zorgen voor bepaald gedrag. Gedrag zorgt voor onze kijk op de wereld en onze levenshouding, en voel zo maar eens verder hoe dit voelt bij jouw als je dit leest.

Kernovertuigingen

Kernovertuigingen kunnen bijvoorbeeld zijn: ik ben niet goed genoeg, ik kan het niet, huilen is voor mietjes enzovoorts. Bepaalde situaties binnen jouw verdere levensloop kunnen deze overtuigingen versterken: er vormt zich als het ware "bewijs" van "jouw aangenomen waarheid" op deze overtuiging. Je gaat jouw overtuiging nog meer geloven en als waarheid zien. 

 

Aan deze situaties en gebeurtenissen zitten emoties vast. Vanuit deze emoties ga je handelen en zo vormt zich bepaald gedrag. Met EFT beginnen we met het opsporen van de emoties die jouw blokkeren.

Stress respons

EFT zorgt ervoor dat de stress respons geheel kan worden afgemaakt, waardoor je lichaam, geest en ziel weer kunnen ontspannen. Emoties die in zijn geheel verwerkt worden, schonen jouw energiesysteem op en zetten zich niet meer vast in je lichaam. Jouw kernovertuiging zal anders worden ingezien en niet langer jouw systeem dienen.

Tapping Techniques

EFT is een tapping techniek op meridiaan punten van ons meridiaan systeem. Hieronder de oranje aangeven punten.

Ben jij toe aan...

  • Verwerking van bepaalde emoties die jouw hinderen in het dagelijks leven?
  • Bewustwording en verandering in bepaald gedrag?
  • Wil jij van een bepaalde angst af?
  • Wil jij inzicht en verwerking van emoties bij een voorval, vervelend gesprek, bepaalde gebeurtenis waar emoties hoog opgelopen zijn?
  • Ervaren wat EFT jouw brengt?

(Let op! Hierbij zeg ik niet dat 1 behandeling alles oplost van een bepaalde overtuiging. Er zijn vaak meerdere aspecten aan een bepaalde gebeurtenis, emoties verbonden. EFT is een mooie start en helpt je door jouw weg van verwerking en verandering heen.)