Werkwijze Reiki behandeling

Een Reiki behandeling duurt ongeveer 50 minuten. Vooraf bespreken we hoe het met je gaat en waarvoor je naar mijn praktijk bent gekomen. Tijdens de behandeling lig je op de behandeltafel met je kleding aan. Eerst op je rug, daarna op je buik (*).

 

Tijdens de behandeling plaats ik mijn handen op- of boven de energiecentra van je lichaam. Ik loop met mijn handen al jouw chakra's langs. Onze chakra's zijn verbonden met onze organen en hebben invloed op ons endocriene systeem, ons hormoonstelsel en werken samen met ons limbisch systeem, zenuwstelsel. De Reiki Energie stroomt via mijn handen op de plaats waar het mag stromen en geeft heling en doorgang waar dit nodig is. Jouw zelf-helend vermogen wordt op een positieve manier aan gesproken. De verbinding met jezelf wordt hersteld en er ontstaat een bepaalde diepgang van binnen.

 

(*) Ben je zwanger; dan kan de behandeling ook zittend of liggend op je zij plaatsvinden. De behandeltafel heeft een uitsparing voor borst en buik. 

Na de behandeling

Na de behandeling is het verstandig voldoende water te drinken. Ook wanneer je thuis bent. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen gemakkelijk worden afgevoerd. Elke energetische behandeling werkt nog verder door nadat je mijn praktijk verlaten hebt. Je energiesysteem komt immers in beweging, schoont zichzelf op, en past zich aan naar een nieuwe en passende balans. Geef jezelf hierin voldoende ruimte.

 

Een Reiki behandeling is dus eigenlijk een hele mooie vorm van Zelfcare waarbij je enkel en alleen hoeft te ontvangen.