Het Zesde Chakra

Het Zesde Chakra - Ik Zie - Ik Zie in - Inzicht

 

Innerlijk Oog - Commandocentrum - Intuïtief Centrum - Waarnemen

 

Kleur: Indigo, transparant indigoblauw

Element: Geest, licht

Emotie: Illusie

Plaats van het chakra: In het midden van het voorhoofd tussen de wenkbrauwen

Lichaamsorgaan: Autonome zenuwstelsel (*), hypothalamus (*), kleine hersenen, ruggenmerg, ogen

Endocrien systeem: Hypothalamus en hypofyse

Zintuiglijk orgaan: Zesde zintuig

 

Het 6de chakra: ook wel bekend als: 3de oog. De zetel van de wil en helderziendheid.

Dit gebied verzorgd de energie voor je gezicht, je ogen, je neus, de kleine hersenen en de hypofyse. 

 

Het 3de oog is het centrum voor je intuïtie, inzicht, fantasie, visualisatie vermogen en zoals eerder aangegeven: helderziendheid. Als je 3de oog goed geopend is, heb je een zuivere intuïtie en een goed ontwikkeld voorstellingsvermogen. Bij een goede werking ben je instaat naar je eigen intuïtie te luisteren en daarnaar te handelen, je bewustzijn is een spiegel voor het Goddelijk Zijn, je bent Meester over je eigen geest.

 

Dit chakra speelt een belangrijke rol in je reactie op emoties. Als je innerlijk weet wat je wilt, ben je in staat om vanuit je intuïtie te reageren op emoties die je ervaart. Door jezelf toe te staan om emoties te voelen, kun je deze ervaren en daardoor weer laten gaan. Er ontstaat dan ook weer ruimte om je intuïtie te laten groeien.

 

Om je 6de chakra meer in evenwicht te brengen kun je proberen te genieten van de stilte. Maak ’s nachts een wandeling en kijk naar de sterrenhemel of ga naar een plek waar je verder niemand tegen zult komen. Je kunt ook proberen om erachter te komen wat je droomt, bijvoorbeeld door een dromendagboek bij te houden. Ga er maar eens mee aan de slag.

 

Als het je lukt om steeds beter naar je intuïtie te luisteren, zal het gemakkelijker worden om diep in jezelf de antwoorden te vinden op je vragen. Dat is het mooiste wat er is!

 

Teveel 6de chakra energie: kan leiden tot te veel in een fantasiewereld leven, hoofdpijn, nachtmerries en in sommige gevallen kan het leiden tot hallucinaties.

 

Te weinig energie: je bent bang voor je intuïtief weten, je geeft geen kennis aan de spirituele aspecten van het leven, je bent gericht op verstand en ziet alleen de voor de hand liggende oppervlakkige betekenis.

 

Tips voor een overactief 6de chakra gebied: draag- of omgeef jezelf met kleuren van de onderste chakra's (rood, oranje) en loop met je blote voeten door het gras. Zorg ervoor dat je oefeningen/bezigheden zoekt die je in contact brengen met de aarde en met je omgeving. Doe tai chi (sport). Wees voorzichtig met alcohol en spannende films/boeken, vooral vlak voor je slapen gaat.

 

Tips voor een te weinig actief 6de chakra gebied: draag- of omgeef jezelf met de kleur van dit chakra. Ga puzzelen of doe andere hersen/geheugen spelletjes. Zet mooie zachte muziek op en probeer er een verhaal bij te visualiseren. Ga naar een mooie bosrijke omgeving en zoek elfjes en kabouters op. Brand kaarsen.

 

Edelsteen : Lapis Lazuli, indigoblauwe saffier, donderblauwe sodaliet, quartz.

 

Het werken met je 3de oog vergroot jouw vermogen om het 'Grote Geheel' te zien.

 

(*) Het autonome zenuwstelsel regelt vooral de werking van inwendige organen. Het regelt onder andere de ademhaling, de spijsvertering, het verwijden en vernauwen van bloedvaten, de hartslag.

 

(*) De Hypothalamus is een onderdeel van de hersenen, een onderdeel van het limbische systeem (limbisch systeem = onderdeel van de grote hersenen). De structuren in het limbisch systeem zijn betrokken bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen: herinneringen. De Hypothalamus controleert het autonome zenuwstelsel en het endocriene systeem (hormoonstelsel) en speelt een belangrijke rol bij de organisatie van gedragingen die zorgen voor de overleving: eten, vechten, vluchten, paren. De hypothalamus speelt ook een belangrijke rol bij de temperatuurregeling, slaap- waakritme, honger- dorst.

http://stamcel.org/html/hypo.htm

 

Indigo

 

Zie, voel en ervaar jij het Groter Geheel?