Het Zevende Chakra

Het 7de Chakra - het Kruin Chakra - Ik weet / Ik geloof

 

Universele Identiteit

 

Plaats van het chakra: de Kruin.

Kleur: Violet, wit, goud.

Element: Gelukzaligheid, informatie.

Lichaamsorgaan: Bovenste gedeelte van de hersenen, grote hersenen, hersenschors, centraal zenuwstelsel, rechteroog.

Endocrien systeem: Pijnappelklier.

Zintuig: 7de zintuig, open verbinding met de kosmos.

Psychische functie: verbindt ons met ons hogere zelf.

Emotie: Verwarring.

 

Het kruin chakra staat voor wijsheid en het 1 zijn met de wereld. Via dit centrum heb je contact met de kosmos en met de daarin aanwezige universele energie en waarheden. Dit gebied verzorgt de energie voor de hersenen en je schedel.

 

Met een goede energie doorstroming sta je open voor wijsheden, waarheid en het 1 zijn met de wereld. Je kunt onbevooroordeeld- en bewust kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Je voelt geen verschil tussen innerlijk zijn en het uiterlijk leven. Je bewustzijn is volkomen stil en ruim. Je beseft dat vaste materie slechts jouw gedachtevorm is. Je hebt het besef; niets is ook alles. Je ervaart eenheid. Een goede werking opent de ziel voor Goddelijk licht en genezing.

 

Raakt uit evenwicht bij: onderdrukte nieuwsgierigheid, afgedwongen religiositeit, achtergehouden van informatie, leugens, blinde gehoorzaamheid. Aandoeningen: migraine, hersentumoren, geheugenverlies, cognitieve wanen.

 

Bij een tekort aan energie: kun je moeilijkheden hebben met het leren uit je levenservaringen- en moeite hebben met het niet open kunnen staan voor de spiritualiteit en uitstraling van anderen. Je bent niet goed in staat om zorgen en angsten los te laten.

 

Met teveel aan 7de chakra energie is er verwarring in je denken en kun je spiritueel verslaafd raken. Menden met teveel 7de chakra energie kunnen zich lastig afsluiten voor uitstraling van hun medemensen. Ze kunnen deze uitstralingen (gevoelens, zorgen, etc) ervaren als van zichzelf.

 

Kenmerken van een onder-ontwikkeld kruin chakra: spiritueel cynisme, leerproblemen, starre overtuigingen, apathie, verstoring in de onderste chakra’s.

 

Kenmerken van een over-ontwikkeld kruin chakra: overintellectualisatie, spirituele verslaving, verwarring, dissociatie van het lichaam.

 

Tips:

Bij een te weinig actief kruin chakra: kijk eens terug naar jouw levenslessen en probeer de ervaringen naar voren te halen en deze vast te houden in je geheugen. Probeer of je het verschil in kleuren kunt voelen; wat doet welke kleur met je? Lees boeken over gidsen of engelen en probeer te ze in je nabijheid te voelen; vraag om steun en begeleiding op je weg. Vermijd zoveel mogelijk stress om aardse zaken zoals geld en goederen en/of maak een financieel plan op.

 

Tips:

Bij een over actief kruin chakra: ben je teveel bezig met zaken zoals pendelen, tarot, andere vragen buiten jezelf; stop daar dan even mee. Als je geestverruimende of verdovende middelen gebruikt; probeer een alternatief hiervoor te vinden. Ga jezelf bezig houden met aardse zaken; ga de tuin in, tuinier, trek onkruid weg, snoei planten, wandel in de natuur of kies bewust voor een andere aardse taak; werk je administratie bij, vul een belasting formulier in of maak andere papieren in orde. Wat ook prettig is; begin aan een grote schoonmaak, ruim een goed op of ga lekker koken.

 

Edelstenen: diamant, amethist, bergkristal, opaal, maansteen, woestijnroos. Edelmetaal: goud.

 

Zorg ervoor dat je ten allen tijden goed geaard bent, met beide voeten op de grond staat, goed uitgelijnd bent; zo boven, zo beneden.

 

Zonder goede basis, fundering en daarbij teveel 7de chakra energie kun je zweverig worden.

 

Violet, Wit, Goud

 

Wees jezelf bewust van jouw kruin chakra:

Hoe is het met jouw eigendom?