Systemisch werken met poppetjes

Familiesysteem - Opstelling

Het is zo mooi om te zien, te voelen, en te ervaren hoe playmobiel poppetjes worden ingezet bij een hulpvraag of kwestie die speelt. Door middel van het uitvragen door de therapeut en het inzetten van de poppetjes door de client wordt de situatie helder en duidelijk.

 

Je kijkt naar de situatie; wat jouw hier toe heeft gebracht, wat daarvan de aanleiding is/was en hoe jij je stappen vooruit kunt zetten, zodat verandering zal plaatsvinden. Wat onbewust speelt wordt zichtbaar, de invloed van gezin van herkomst komt aan bod, patronen worden duidelijk, evenals jouw kernkwaliteiten die je in je hebt en meer mag gaan inzetten in je leven. 

 

Ook kunnen we door middel van het opstellen van poppetjes jouw eigen ruimte verkennen en inzien wat zich daarbinnen allemaal heeft verzameld en afspeelt. Een opstelling werkt energetisch verder door en kan indien nodig worden opgevolgd met bijvoorbeeld Innerlijk Kindwerk.

Familie velden

Ook is het mogelijk onder begeleiding in familie velden te gaan staan. Zo kun je voelen wat er speelt of heeft gespeeld en welke impact dit heeft. Je wordt jezelf gewaar van de energie binnen een familiesysteem en tevens van je eigen rol en plek hierbinnen. Een uitwisseling met een specifiek familie lid is ook mogelijk. Dit laat zich in de energie dan zien. 

 

Naast familie velden werk ik ook met andere morfische velden; het collectief geheugen. Alles is immers energie en onderling zijn we allemaal met elkaar verbonden. Ben je nieuwsgierig wat een opstelling voor jouw kan betekenen? Maak dan een afspraak.