Reiki tijdens de zwangerschap

Wat is Reiki?

Reiki zorgt voor innerlijke rust en ontspanning en brengt je lichaam in balans. Reiki wordt omschreven als universele levensenergie; de energie die door alle levenswezens stroomt en voor iedereen aanwezig is. De energie waar jij en je kindje van kunnen profiteren tijdens- en ook na het proces van zwanger zijn. Reiki zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel welke doorstraalt naar jouw ongeboren kindje. 

Wat brengt Reiki

Door het ontvangen van een Reikibehandeling wordt jouw zelfhelend vermogen aangesproken; de energie die jij en je kindje hard nodig hebben in de maanden dat jullie 1 op 1 met elkaar verbonden zijn. Reiki draagt bij aan het contact met jezelf en het contact met je kindje zul je op dieper niveau ervaren. Fysiek, emotioneel, maar zeker ook mentaal zul je gesteund voelen als je het contact met jezelf van binnenuit versterkt. Reiki draagt bij aan jullie algehele welzijn.

Tijdens een Reiki behandeling ben je in contact met je lijf, zodat je de verbinding met je kindje op dieper niveau kunt ervaren. Het vertrouwen in je lichaam en contact met je intuïtie ontvangt een positieve boost, welke je straks meer dan ooit nodig hebt wanneer je de bevalling ingaat en ook wanneer je kindje is geboren. Je ervaart de eenheid in jezelf en de verbinding met het kindje wat je bij je draagt vanuit puur bewustzijn.

Hoe gaat een Reiki behandeling in zijn werk?

Een Reikibehandeling kun je zittend of liggend ontvangen, dat gaat in overleg waarbij jij je prettig voelt. De behandeltafel is speciaal aangepast op jouw lichaam en het kindje wat je draagt. Zelf hoef jij helemaal niets anders te doen dan puur de energie te ontvangen en zijn werk laten doen. Via mijn handen voel ik waar de energie wel of niet goed stroomt en geef ik ondersteuning waar nodig. De stroom van energie voorziet jou en je kindje van vitale energie waar jullie dat op dat moment gebruiken kunnen.

Tijdens de behandeling heb je gewoon je eigen kleding aan. Meer over Reiki: Reiki algemeen.
Reiki is geen vervanging van een arts of verloskundige. 

Lees meer over wie ik ben en Reiki via de artikelen die ik heb geplaatst op het Zwangerenportaal:

https://www.zwangerenportaal.nl/kristel-tatje-holistisch-gezins-en-kindertherapeut

https://www.zwangerenportaal.nl/zwanger/reiki-tijdens-de-zwangerschap