Reiki tijdens de zwangerschap

Wat is Reiki?

Reiki wordt omschreven als universele levensenergie; de energie die door alle levende wezens stroomt en voor iedereen aanwezig is. De energie waar jij en je kindje volop van kunnen profiteren tijdens de zwangerschap en uiteraard ook daarna. 

Wat brengt Reiki

Reiki helpt om te ontspannen en brengt je lichaam in balans. Het cortisol niveau in je lichaam daalt, en ook hormonaal werkt Reiki positief door. Reiki zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel welke doorstraalt naar jouw ongeboren kindje. Doordat de helende energie van Reiki door jouw lichaam stroomt en je zelfhelend vermogen wordt aangesproken, kan het zijn dat zwangerschapskwaaltjes verminderen en naar de achtergrond verdwijnen. 

 

Reiki draagt bij aan het contact met jezelf en het contact met je kindje zul je op dieper niveau ervaren. Fysiek, emotioneel, maar ook zeker mentaal voel je je gesteund, wanneer je het contact met jezelf van binnenuit versterkt. Reiki draagt bij aan het algehele welzijn van moeder en kind.

 

Tijdens een Reiki behandeling ben je in contact met je lijf, het vertrouwen in je lichaam groeit en je intuïtie ontvangt een positieve boost, welke je straks meer dan ooit nodig hebt wanneer je de bevalling ingaat. Je ervaart de eenheid in jezelf en de verbinding met het kindje ervaar je vanuit puur bewustzijn.

Hoe gaat een Reiki behandeling in zijn werk?

Een Reikibehandeling kun je zittend of liggend ontvangen, dat gaat in overleg waarbij jij je prettig voelt. De behandeltafel is voorzien van borst- en buikuitsparing en aangepast op jouw lichaam en het kindje wat je draagt.

 

Via mijn handen voel ik waar de energie wel of niet goed stroomt en geef ik ondersteuning waar nodig. De stroom van energie voorziet jou en je kindje van vitale energie waar jullie dat op dat moment gebruiken kunnen. Tijdens de behandeling heb je gewoon je eigen kleding aan. De behandeling werkt nog verder door nadat je mijn praktijk hebt verlaten.

 

Meer over Reiki: Reiki algemeen. Ervaringen: Reiki behandeling.

 

Voorbereidend bezig zijn en bewust stilstaan bij je zwangerschap is een waar kado voor jezelf en jullie kindje in wording. 

Lees meer over Wie ik ben en Reiki tijdens de Zwangerschap via de artikelen die zijn geplaatst op het Zwangerenportaal:

 Reiki is geen vervanging van een arts of verloskundige.