Reiki bij kinderen

Energie helpt bij "probleempjes"

Omdat kinderen op een hele natuurlijke manier voelen en denken, begrijpen ze direct de samenhang tussen hen zelf, de natuur en energie. Ze staan open voor de mogelijkheden dat iemand hen kan helpen met hun "probleempjes" door met energie te werken.

 

Kinderen die niet lekker in hun vel zitten, hebben baat bij een Reiki behandeling. Reiki zorgt voor innerlijke rust, ontspanning en een goede nachtrust. Reiki zorgt voor een goede energie doorstroming, zelfvertrouwen en het kind zal zichzelf beter leren begrijpen, zodat het zich beter kan uiten. Reiki verscherpt de intuïtie, leert te luisteren naar het binnenste zelf en zorgt voor bewustwording en groei.

 

Door met Reiki bezig te zijn, zal je kind zich verbonden voelen met de universele energie, met zichzelf en de wereld om zich heen. Het zelf-helend vermogen wordt aangesproken en op elk niveau ontvangt je kind een positieve boost. 

Ervaringen

Onderstaand een aantal mooie ervaringen hoe kinderen Reiki ervaren. Ik deel zo mogelijk onzijdig, om de informatie vertrouwelijk te delen.

 

Ouder over kind 1 - Reactie: ik ervaar zoveel rust, mijn kind is nog nooit zo rustig en relaxed bij zichzelf geweest. We hebben ook met edelstenen gewerkt. Dit kwam tijdens het consult naar voren. Ouder en kind zijn hier samen mee aan de slag gegaan. Kinderen voelen zichzelf aangetrokken tot edelstenen, bijna magisch. Door hun open houding werkt de edelsteen direct op hun energie/energieveld in. Op deze manier hebben kinderen iets tastbaars om dagelijks bewust te ervaren wat het met hen doet. De steen helpt heb o.a. bij angsten, verdriet, verwerking, nodige steun en eigen kracht.

 

Ouder over kind 2 - Reactie: ik wist wel dat er zoiets speelde, maar kon mijn vinger er zelf niet helemaal op leggen; fijn om dit te horen. Opmerking Inner-Zelf: ik heb een verslag gemaakt voor de ouder van het kind, om niet te praten in bijzijn kind. De behandeling kan op deze manier heel diep - op innerlijk wezen niveau - plaatsvinden. Uitwerking van het consult volgt per mail aan de ouder. Reactie van deze ouder; is gerustgesteld. Het kind kan "kind in eigen wezen zijn". Bij beiden ontstaat er rust. Er komt harmonie. Ouder en kind kunnen weer liefdevol naar elkaar toe aanwezig zijn. Acceptatie van ouder naar kind en van kind naar de ouder toe. Dit verandert zichtbaar de relatie incl. de relatie van het gehele gezin onderling. Wauw!

 

Ouder over kind 3 - Reactie: mijn kind wil weer naar jou toe. Opmerking Inner-Zelf: dat hoor ik overigens heel vaak. Zo mooi hoe kinderen Reiki ervaren: "innerlijke rust" en "puur zijn" in heel hun wezen: is het best passende woord. Zelfverzekerdheid en vertrouwen groeien. Het kind voelt zichzelf. Het kan- en mag aanwezig zijn in wie hij/zij. Het kind komt terug bij de kern van zichzelf en ervaart de liefdevolle energie die altijd en overal aanwezig is. Ook de ouder heeft dit ook een positief effect en de ouder verandert vaak in positieve zin mee.

 

Nog een reactie van een andere sessie: mijn kind heeft zeer enthousiast over jouw en Reiki verteld aan opa en oma. Zichtbare groei: het kind heeft een open houding en gaat de relatie met de omgeving aan door middel van contact met Reiki. Zo leuk en geweldig om te horen en te zien! Als de moeder zelf een afspraak voor haar zelf maakt, wil het kind graag mee en terugkomen: "om innerlijke rust, vrede, zelf acceptatie te ervaren". Met oefeningen kunnen we dit gevoel ook opbouwden en blijvend binnen het gezin realiseren. Reiki is en blijft altijd fijn!

 

Zo ontvang ik nog veel mooie en dankbare reactie. Met kinderen werk ik vaak ook met edelstenen en als het naar voren komt met aroma geuren.