Reiki bij kinderen

Energie helpt bij "probleempjes"

Omdat kinderen op een hele natuurlijke manier voelen en denken, begrijpen ze direct de samenhang tussen hen zelf, de natuur en energie. Ze staan open voor de mogelijkheden dat iemand hen kan helpen met hun "probleempjes" door met energie te werken.

 

Kinderen die niet lekker in hun vel zitten, hebben baat bij een Reiki behandeling. Reiki zorgt voor innerlijke rust, ontspanning en een goede nachtrust. Reiki zorgt voor een goede energie doorstroming, zelfvertrouwen en het kind zal zichzelf beter leren begrijpen, zodat het zich beter kan uiten. Reiki verscherpt de intuïtie, leert te luisteren naar het binnenste zelf en zorgt voor bewustwording en groei.

 

Door met Reiki bezig te zijn, zal je kind zich verbonden voelen met de universele energie, met zichzelf en de wereld om zich heen. Het zelf-helend vermogen wordt aangesproken en op elk niveau ontvangt je kind een positieve boost. 

Ervaringen

Onderstaand een aantal mooie ervaringen hoe kinderen Reiki ervaren. Ik deel zo mogelijk onzijdig, om de informatie vertrouwelijk te delen.

 

Ouder over kind 1 - Reactie: ik ervaar zoveel rust, mijn kind is nog nooit zo rustig en relaxed bij zichzelf geweest. We hebben ook met edelstenen gewerkt. Dit kwam tijdens het consult naar voren. Ouder en kind zijn hier samen mee aan de slag gegaan. Kinderen voelen zichzelf aangetrokken tot edelstenen, bijna magisch. Door hun open houding werkt de edelsteen direct op hun energie/energieveld in. Op deze manier hebben kinderen iets tastbaars om dagelijks bewust te ervaren wat het met hen doet. De steen helpt heb o.a. bij angsten, verdriet, verwerking, nodige steun en eigen kracht.

 

Ouder over kind 2 - Reactie: ik wist wel dat er zoiets speelde, maar kon mijn vinger er zelf niet helemaal op leggen; fijn om dit te horen. Opmerking Inner-Zelf: ik heb een verslag gemaakt van de Reiki sessie voor de ouder van het kind, om alles wat er zielsniveau is uitgewisseld (via een verslag) terug te koppelen aan de ouder. Op deze manier kan de behandeling op diep innerlijk wezen niveau plaatsvinden en verder doorwerken. Deze ouder is blij en gerustgesteld. Het kind kan "kind in eigen wezen zijn". Bij beiden ontstaat er rust. Er komt harmonie. Ouder en kind kunnen weer liefdevol naar elkaar toe aanwezig zijn. Volledige acceptatie van de ouder naar kind toe en van het kind naar de ouder toe. Deze energie verandert zichtbaar de relatie van ouder en kind inclusief de relatie van het gehele gezin onderling. Dit is zo mooi en fijn!

 

Ouder over kind 3 - Reactie: mijn kind wil weer naar jou toe. Opmerking Inner-Zelf: dat hoor ik overigens heel vaak. Zo mooi hoe kinderen Reiki ervaren: "innerlijke rust" en "puur zijn" in heel hun wezen; dat is het best passende woord. Zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen groeien. Het kind voelt en ervaart zichzelf in wie hij of zij is tot diep in hun kern. Terug naar de kern en het ervaren van de liefdevolle energie die altijd en overal aanwezig is. Ook de ouder heeft baat bij een Reiki sessie; deze verandert in positieve zin mee.

 

Nog een reactie van een andere sessie: mijn zoon/dochter heeft zeer enthousiast over jouw en Reiki verteld aan opa en oma. Zichtbare groei: het kind heeft een open houding en gaat de relatie met de omgeving aan door middel van contact met zichzelf en Reiki. Zo leuk en geweldig om te horen en te zien! Hij/zij in veel minder in zichzelf gekeerd, dat is een hele openbaring; fijn! Als de moeder voor haarzelf een afspraak maakt, wil haar zoon/dochter graag ook weer mee: "om innerlijke rust, vrede, zelf acceptatie te ervaren". Met oefeningen kunnen we dit gevoel opbouwen en blijvend binnen het gezin realiseren. Reiki is en blijft altijd fijn!

 

Zo ontvang ik nog veel meer mooie en dankbare reacties. Elke keer weer. Dankbaar!

Met kinderen werk ik ook vaak met edelstenen en als het naar voren komt en past met aroma therapie geuren.

Na het consult

Na het consult drinken we een glaasje water, zodat de energie kan zakken en voel ik of de client weer goed geaard in het hier en nu aanwezig is. De Reiki energie werkt nog verder door als jullie mijn praktijk hebben verlaten; doe het dus even rustig aan en als je kind naar huis wil om alles verder op zijn plek te laten vallen, ga dan niet een druk winkel centrum in.

 

Wanneer alles weer in positieve flow loopt binnen het gezin en ieder zijn weg heeft gevonden, houdt ik altijd nog even contact, zodat de energie mooi blijft stromen. Soms is een tussentijdse Healing/Reading voor ouder en/of kind een optie als onderhoud voor jezelf en jullie banden onderling. 

 

Lees hier meer over: Coaching bij Kinderen.