Kinderen en wij van deze tijd

Bewustwording en Hooggevoeligheid in deze Nieuwe Tijd

De laatste jaren worden we ons steeds meer bewust van onszelf. Van het leven in- en het leven om ons heen. We kijken anders naar onze kinderen aan gaan ook onze eigen leerdelen aan. Kinderen en jongvolwassenen van deze tijd helpen ons hierbij en spiegelen ons delen van ons zelf en de wereld zoals deze is.

Hooggevoeligheid in de nieuwe tijd

Hooggevoeligheid wordt steeds meer- en steeds vaker herkend en erkend. De term Nieuwetijdskinderen komt ook steeds vaker naar voren. Het is fijn dat hier goede aandacht aan wordt besteed.  

Huidige maatschappij

Als hooggevoelig persoon in onze drukke maatschappij is het belangrijk dat je leert omgaan met je sensitiviteit. Dat je jezelf leert begrijpen wie jij in wezen bent en dat je ontdekt hoe jij je weg kunt vinden in de drukte van alledag. Als ouder van een hoogsensitieve zoon of dochter wil je graag weten wat er omgaat in de belevings- en ervaringswereld van je kind en wil je er voor ze zijn. Je wilt weten wat aansluit bij de behoeften van je kind; dit alles binnen jullie gezin.

 

Misschien kun je jezelf juist heel goed inleven in hetgeen jij ziet van jouw kind en wil je niet dat jouw kind hetzelfde meemaakt als jij; dan ligt daar nog een stukje healing voor jouw klaar.

 

Of vind je het lastig te begrijpen wat jouw kind bezig houdt en zou je meer willen weten over omgaan met hooggevoeligheid en wat je kunt doen voor jouw kind als individu.

Waar komt de term Nieuwetijdskinderen vandaan?

Er worden steeds meer hooggevoelige kinderen ter wereld gebracht. Zij worden Nieuwetijdskinderen genoemd. Nieuwetijdskinderen is een verzamelnaam voor extra gevoelige kinderen en volwassenen, die naast hun hoogsensitiviteit een spirituele begaafdheid hebben en een grote innerlijke wijsheid. Nieuwetijdskinderen kenmerken zich door de diepe behoefte de wereld te helpen. Ze voelen van jongs af aan een duidelijke taak of missie in het leven. Ze laten zich niet zomaar iets wijsmaken en staan direct in verbinding met hun eigen wijsheid en hun pure kern. 

 

De komst van deze vele Nieuwetijdskinderen heeft te maken met de verandering van het oude systeem. Daarvoor komen zij op aarde. Zij zijn op aarde en door hun komst veranderen wij mee. Vaak herkennen ouders zichzelf ook in deze kinderen, maar hebben zij zichzelf in de loop der jaren aangepast aan het systeem waar we deel van uitmaken.

Verder over Kinderen van deze Tijd

Kinderen van deze tijd hebben vaak moeite met het leven op aarde en het leven binnen de huidige maatschappij. Dit kan zich op vele manieren naar buiten brengen; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Op het moment dat je dit leest, voel of herken je vast je eigen ervaringen binnen in jezelf, met je zoon- of dochter of de impact binnen jullie gezin. 

 

Onthoudt altijd: Het kind is niet zijn gedrag. Onder elk gedrag zit een behoefte.

En wat triggert dit gedrag weer bij jou?

 

Misschien wordt jouw kind gedianogsteerd met een label als ADD, ADHD, Autisme, het syndroom van Asperge, een vorm van Hoogbegaafdheid, last van dyslexie, of voelt jouw kind zichzelf een buitenbeentje: maar is dit wel zo?

 

Natuurlijk is het fijn dat er naar deze vormen gekeken wordt, vaak door middel van de symptomen. Er wordt aangegeven hoe hiermee om te gaan, dat is heel fijn! Maar ook is het belangrijk om te kijken wat er onder deze uittingen op dieper niveau aanwezig is.

 

Graag kijk ik samen met ouder en kind naar de onderliggende oorzaak van 'een probleem'. Met een holistische kijk, kunnen we verder kijken. We kijken naar het totaalbeeld van het individu. We kijken wat er ten grondslag ligt en gaan daar mee aan het werk. 

 

Keer terug naar de kern! 

Spiegelen

Kinderen spiegelen vaak de onverwerkte emoties, gevoelens en spanningen van de ouders/verzorgers binnen het gezin. Als dit wordt ingezien, begrepen en de onderliggende oorzaak wordt aangepakt, kan heling en transformatie plaatsvinden. Het gedrag wat eerder als probleem werd ervaren, zal veranderen / verdwijnen.

Bewustwording is het sleutelwoord

Verken- en erken jezelf als ouder zijnde. Jouw eigen energiesysteem speelt dagelijks een belangrijke rol in het gezin. Wees jezelf bewust van wat je uitzend, je eigen gesteldheid, je levenshouding en welke invloed dit heeft op jezelf en jouw omgeving.

Reiki, Healing, Reading

Reiki, een healing of een reading kunnen jouw / jouw kind helpen in jullie proces. Door middel van het creëren van innerlijke rust & balans, opschoning van jouw energiesysteem ontstaat er ruimte. Ruimte voor bewustwording, heling en transformatie waar nodig.

 

Kinderen zullen Reiki eveneens graag ontvangen: lees hier verder over Reiki bij Kinderen en Coaching bij Kinderen.

Zijn niet alle kinderen hooggevoelig?

Alle kinderen zijn gevoelig. Kinderen zijn puur, helder en zuiver. Kinderen staan direct- en veel meer in contact met hun gevoel. Ze reageren vanuit nature impulsiever en sterker op alle vormen van prikkels. Ze staan nog puur in verbinding met hun zelf. Er is een verschil tussen de mate van gevoeligheid en het reageren op prikkels. Bij hoogsensitieve- en nieuwetijdskinderen komen de prikkels veel sneller en harder binnen waardoor zij sneller overprikkeld- en moe zijn. Het is dus belangrijk dat hier bewust mee wordt omgegaan.

 

Hooggevoelige- en nieuwetijdskinderen zijn niet specialer dan andere kinderen, maar kunnen zich ongewild anders- of niet begrepen voelen. Ze komen uit voor wie zij zijn in al hun eigenschappen, talenten op hun eigen (wijze) manier van zijn. Heel mooi hoe dit gaat! Maar er zijn ook hooggevoelige kinderen die zich juist stil en op de achtergrond houden. Ieder is uniek en heeft een eigen afgestemde benadering nodig.

 

Nieuwetijdskinderen zijn hoogsensitief, maar niet alle hoogsensitieve kinderen zijn nieuwetijdskinderen. Hieronder een korte omschrijving over HSP (Hoogsensitiviteit) en NTK (Nieuwetijdskinderen). Ieder Individu in zijn/haar eigenwaarde gelaten natuurlijk.

HSP - High Sensitive Person

HSP - High Sensitieve Person is een (erkend) persoonlijkheidskenmerk waarbij het zenuwstelsel en de zintuigen fijngevoeliger zijn. HSP'ers zijn hierdoor meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken om hen heen. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd. Denk bijvoorbeeld aan 'normale zaken' zoals: mensen massa's, harde geluiden, andere intensieve indrukken die de zintuigen prikkelen. HSP's kunnen door teveel prikkels overprikkeld raken. Dit uit zicht in allerlei ongemakken voor het kind, de ouder, de omgeving. Ik werk graag met ouder en kind samen om hiermee om te leren gaan en de fijngevoeligheid + impact te begrijpen.  

NTK - Nieuwetijdkinderen

NTK - Nieuwetijdskinderen beschikken over een bijzonder hooggevoeligheid en verfijnde waarneming. Zij kunnen vaak de onzichtbare wereld waarnemen. Dit kan door de omgeving als "raar" en "niet waar" worden gezien. Dit is zeker niet zo. Het is belangrijk dat je je kind laat vertellen wat het ervaart, zodat het zich gehoord, gezien en gesteund voelt in zijn/haar waarneming. Overigens zijn deze kinderen vaak ervan overtuigd dat hun eigen waarneming klopt, dus stop dit niet weg. Nieuwetijdkinderen praten met een wijsheid waarvan wij geen weet van hebben dat ze dit kunnen weten. Deze kinderen hebben vaak een ouder die zichzelf hierin herkend. 

Hulp nodig?

Heb jij als ouder zijnde moeite in de omgang met je kind? Vraag hulp en begeleiding zodat het voor een ieder leuk blijft binnen het gezin en een ieder zijn/haar zelf volledig kan zijn. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat we kunnen kijken wat Inner-Zelf voor jouw, je kind, jullie gezin kan betekenen (*).

 

Het maakt niet uit wie of wat je in wezen bent. Als je maar jezelf kunt zijn. 

Ieder is Uniek en Samen zijn we 1. Groei mee in bewustzijn.

 

Door herkenning en erkenning zal een ieder zijn weg vinden. 

 

Wees jezelf bewust van wat je uitzend

& dat is wat je ontvangt   

 

(*) vraag naar de mogelijkheden: een afspraak op een zaterdag is mogelijk.