De Zwangerschap

Ja! Het is echt waar! Je bent zwanger! Jij mag dit kindje dragen en straks geboorte geven. 

1 op 1 verbonden zijn

Je kindje is 1 op 1 verbonden met jouw energie en de levensenergie welke vrij door je lichaam stroomt. Je kindje maakt alles mee wat jij meemaakt en voelt mee wat jij voelt. Je kindje kan nog geen onderscheid maken tussen de eigen belevingswereld en jouw belevingswereld en is heel nauw verbonden met jouw manier van denken en doen. Wees jezelf hiervan bewust en praat met je kindje over wat je meemaakt en wat jouw gevoel hierbij is. Zo geef je al een indruk mee over wat je kindje buiten de baarmoeder kan verwachten 

Veranderingen in je lichaam

Je hormoonhuishouding verandert en emoties gaan soms alle kanten op. Hoe ga jij hier als aanstaande moeder mee om? Ontspan jezelf, reguleer gevoelens en emoties en neem de tijd écht te luisteren naar de signalen van je lichaam en wat je hart en ziel je ingeeft. Dit werkt straks ook positief door wanneer je kindje is geboren. Tip! Boek een Reiki behandeling en ervaar wat Energetische ondersteuning met jouw en je kindje doet. 

Terugblik en Vooruitgang

De zwangerschap zelf is een mooie tijd om bewust contact te leggen met de diepere lagen in jezelf, terug te kijken naar je eigen leven en om bewust contact te leggen met jullie aankomend kindje. Wat komt hij/zij jou en jullie brengen? Je kunt in deze tijd al veel van elkaar leren.

 

Kijk eens terug naar het contact met je eigen ouders. Hoe heb jij jezelf ervaren? Hoe zou jij je opvoeding willen vormgeven? Wat vind je belangrijk? Wie was jij als kind? Wat heb je inmiddels zelf geleerd en wat hebben je ouders van jou mogen leren? Stippel jouw lijn in het aankomen ouderschap verder uit en geef alles een plekje.

 

Komen er heftige zaken naar boven, vraag dan hulp, zodat je niet met spanning of zorgen rond blijft lopen. Zie de tijd van de zwangerschap als het herorganiseren van je eigen leven en als ruimte maken voor deze grote verandering.

Contact met je partner en andere gezinsleden

Tijdens de zwangerschap is het contact met je partner en eventuele andere kinderen, gezinsleden, ook van groot belang voor de ontwikkeling van jullie aankomend kindje. Je kindje is deel van het gezin, en neemt nu al een plekje in. In de baarmoeder, al dobberend in het vruchtwater, gaat de energie van het kindje mee op de trillingen en de geluiden die in jouw en de omgeving aanwezig zijn. Denk aan: je hartritme, je darmen, stemmen, muziek. 

 

Praat met je kindje, ook wanneer je iets spannend vind.