· 

Kinderen van deze tijd

De laatste jaren worden we ons steeds meer bewust van onszelf. Van het leven in- en het leven om ons heen. We kijken anders naar onze kinderen aan gaan ook onze eigen leerdelen aan. Kinderen en jongvolwassenen van deze tijd helpen ons hierbij en spiegelen ons delen van ons zelf en de wereld zoals deze is.

Huidige maatschappij

Als hooggevoelig persoon in onze drukke maatschappij is het belangrijk dat je leert omgaan met je sensitiviteit. Dat je jezelf leert begrijpen wie jij in wezen bent en dat je ontdekt hoe jij je weg kunt vinden in de drukte van alledag. Als ouder van een hoogsensitieve zoon of dochter wil je graag weten wat er omgaat in de belevings- en ervaringswereld van je kind en wil je er voor ze zijn. Je wilt weten wat aansluit bij de behoeften van je kind; dit alles binnen jullie gezin.

 

Misschien kun je jezelf juist heel goed inleven in hetgeen jij ziet van jouw kind en wil je niet dat jouw kind hetzelfde meemaakt als jij; dan ligt daar nog een stukje healing voor jouw klaar.

 

Of vind je het lastig te begrijpen wat jouw kind bezig houdt en zou je meer willen weten over omgaan met hooggevoeligheid en wat je kunt doen voor jouw kind als individu.

Verder over Kinderen van deze Tijd

Kinderen van deze tijd hebben vaak moeite met het leven op aarde en het leven binnen de huidige maatschappij. Dit kan zich op vele manieren naar buiten brengen; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Op het moment dat je dit leest, voel of herken je vast je eigen ervaringen binnen in jezelf, met je zoon- of dochter of de impact binnen jullie gezin. Onthoudt altijd: Het kind is niet zijn gedrag. Onder elk gedrag zit een behoefte.

En wat triggert dit gedrag weer bij jou?

 

Misschien wordt jouw kind gedianogsteerd met een label als ADD, ADHD, Autisme, het syndroom van Asperge, een vorm van Hoogbegaafdheid, last van dyslexie, of voelt jouw kind zichzelf een buitenbeentje: maar is dit wel zo?

 

Natuurlijk is het fijn dat er naar deze vormen gekeken wordt, vaak door middel van de symptomen. Er wordt aangegeven hoe hiermee om te gaan, dat is heel fijn! Maar ook is het belangrijk om te kijken wat er onder deze uittingen op dieper niveau aanwezig is.

 

Graag kijk ik samen met ouder en kind naar de onderliggende oorzaak van 'een probleem'. Met een holistische kijk, kunnen we verder kijken. We kijken naar het totaalbeeld van het individu. We kijken wat er ten grondslag ligt en gaan daar mee aan het werk. 

 

Keer terug naar de kern! 

Spiegelen

Kinderen spiegelen vaak de onverwerkte emoties, gevoelens en spanningen van de ouders/verzorgers binnen het gezin. Als dit wordt ingezien, begrepen en de onderliggende oorzaak wordt aangepakt, kan heling en transformatie plaatsvinden. Het gedrag wat eerder als probleem werd ervaren, zal veranderen / verdwijnen.

Bewustwording is het sleutelwoord

Verken- en erken jezelf als ouder zijnde. Jouw eigen energiesysteem speelt dagelijks een belangrijke rol in het gezin. Wees jezelf bewust van wat je uitzend, je eigen gesteldheid, je levenshouding en welke invloed dit heeft op jezelf en jouw omgeving.

Hulp nodig?

Heb jij als ouder zijnde moeite in de omgang met je kind? Vraag hulp en begeleiding zodat het voor een ieder leuk blijft binnen het gezin en een ieder zijn/haar zelf volledig kan zijn. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat we kunnen kijken wat Inner-Zelf voor jouw, je kind, jullie gezin kan betekenen (*).

 

Het maakt niet uit wie of wat je in wezen bent. Als je maar jezelf kunt zijn. 

Ieder is Uniek en Samen zijn we 1. Groei mee in bewustzijn.

 

Door herkenning en erkenning zal een ieder zijn weg vinden. 

 

Wees jezelf bewust van wat je uitzend

& dat is wat je ontvangt   

 

(*) vraag naar de mogelijkheden: een afspraak op een zaterdag is mogelijk.