· 

Hooggevoelige kinderen en nieuwetijdskinderen herkennen

Het blijft lastig om op het eerste gezicht op te merken of iemand hooggevoelig is en/of een nieuwetijdskind is. Dit is ook niet zo belangrijk. Veel belangrijker is dat de persoon zichzelf en zijn/haar eigenschappen herkent, erkent en leert hoe hiermee om te gaan. Veel mensen weten niet van zichzelf dat ze deze eigenschappen hebben of begrijpen niet wat er met hun kind aan de hand is. Dit kan voor problemen zorgen en zelfs tot verkeerde diagnoses leiden.

 

Verschil in aura

Er is een groot verschil met betrekking tot de aura (het energetische lichaam) van nieuwetijdskinderen. Deze zit minder vast aan het fysieke lichaam. De aura hangt meer los om hun lichaam en niet helemaal eromheen. Hierdoor zijn deze kinderen minder gegrond. Zij hebben meer contact met de geestelijke wereld en hebben moeite met het aardse leven. 

 

Nieuwetijdskinderen zijn gevoeliger op elk gebied

Hoe minder de aurabescherming, hoe groter de gevoeligheid. Nieuwetijdskinderen voelen alles nog sterker aan van hun omgeving en van anderen. Ze reageren gevoeliger dan HSP'ers op bv. voeding, chemicaliën, emoties van anderen, sferen en energieën van de geestelijke wereld.

 

Spiritueel begaafd

Nieuwetijdskinderen zijn naast hun hooggevoeligheid ook spiritueel begaafd. Ze zijn zeer intuïtief, empathisch en helder voelend of begaafd op een ander gebied (helder wetend/ -horend, etc.) Een hoogsensitief persoon heeft een gevoelig zenuwstelsel waardoor prikkels die via de zintuigen binnenkomen heftiger ervaren worden. Ze zijn gevoeliger voor indrukken, prikkels en merken meer details op. Zij zijn niet perse spiritueel begaafd en hebben niet perse contact met de geestelijke wereld.

 

Duidelijke missie.

Een nieuwetijdskind is ook te herkennen aan het hebben van een sterk gevoel of duidelijke missie om de wereld op een of andere manier te helpen, te veranderen of te verbeteren. Dit kan zich in allerlei vormen uiten. Ze willen meer vrede, harmonie of rechtvaardigheid in de samenleving bereiken (bv op het gebied van economie, het onderwijssysteem, hulpverlening, de politiek, voeding of welzijn van dieren). Ze worden hier al van jongs af aan door aangestuurd en werken hier concreet aan. Ze voelen het echt als hun levensdoel. HSP’s hebben dit gevoel en deze missie niet perse.

 

 

Wees jezelf bewust wie jij in wezen bent

Erken jezelf in alle facetten van jouw Ware Zelf