· 

Oefening om jezelf te aarden

In de loop van de jaren ben ik mezelf bewust geworden hoe fijn en hoe belangrijk je eigen gronding/aarding is voor een juiste balans in het dagelijks leven. Gronding- en aardingstechnieken helpen je bewust te worden van jezelf, jouw gemoedstoestand, de aarde, de omgeving om je heen en helpt je (bij een juiste belichaming) goed bij jezelf te blijven, rust in jezelf te vinden, kalm te blijven in spannende situaties, stevig in je schoenen te staan en heel belangrijk; "in het hier en nu" aanwezig te zijn. Ontspannen in je eigen lichaam, bewust zijn van je eigen ademhaling spelen hier ook een grote rol in.

 

Doordat we in een drukke maatschappij leven en onze omgeving vaak onze dagelijkse energie opslokt, verliezen we snel het contact met de aarde en het contact met ons zelf. Niet goed gegrond zijn en nog een aantal andere factoren, zorgen dat je eerder vatbaar bent voor stress gerelateerde gezondheidsproblemen: zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk. Je raakt sneller uit balans in plotselinge situaties en zoals eerder genoemd: je raakt het contact met jezelf kwijt. Door goed contact met de aarde, een goede eigen gronding, ben je in staat je eigen energiesysteem schoon- en op peil te houden. Gronden is ook nodig om nieuwe vitale energie op te halen, de juiste doorstroming te verzorgen in jouw energiesysteem- en om oude overtollige energie in de aarde af te laten vloeien. Een goede gronding is stap 1 naar jezelf.

 

Aarden/gronden:

Maak een (bos)wandeling, ga de natuur in, tuinier, ga kamperen, maak een survival tocht, maak fysiek contact met de aarde/natuur: hierdoor wordt het contact met de aarde en jezelf vanzelf hersteld. Ga op de grond zitten ipv op een stoel, ga in het gras zitten ipv op een bankje, loop op blote voeten, maar ga ook eens languit op de grond liggen: dit werkt goed om de verbintenis met de aarde en je omgeving te voelen / te herstellen en in het hier en nu te komen. Geef je voeten een voetenbad, masseer je voeten, zwem, mediteer, open je voet chakra's en maak contact met je 1ste chakra: je stuit gebied: je basis veiligheid / zekerheid. Zorg dat dit chakra goed schoon- en in balans is.

 Koester Jezelf,

&

Voel je gekoesterd door Moeder Aarde