Reiki - De oorsprong

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki wordt omschreven als universele levensenergie. De energie die door alle levende wezens stroomt en in het hele universum in overvloed aanwezig is. Als de levensenergie niet meer op de juiste manier door ons lichaam stroomt, is kans op ziekte aanwezig. Jouw welzijn en zelf-helend vermogen wordt bevorderd als je ervoor zorgt dat de stroom van levensenergie vrij door je lichaam heen stroomt.

 

Het doel van Reiki is: de gezonde stroom van levensenergie bevorderen en terugbrengen. 


Reiki behoort tot de energetische geneeswijzen: een mens, maar ook een dier, is meer dan alleen een lichaam. Naast het lichamelijke niveau zijn er nog meer niveaus die onderling met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. 

 

De 4 meest besproken niveaus:

- het Lichamelijke niveau

- het Emotionele niveau

- het Mentale niveau

- het Spirituele niveau

Energie verstoring

Een verstoring op 1 van deze niveau's heeft invloed op een ander niveau en kan hierdoor problemen of zelfs ziektes veroorzaken. 

 

Denk aan bepaalde overtuigingen: deze hebben invloed op het mentale niveau. 
Bijvoorbeeld: je voelt jezelf niet goed genoeg. Je kunt jezelf niet accepteren in wie je bent. Dit komt ergens vandaan. Je kunt dit bewust of onbewust in je jeugd hebben meegekregen. Deze overtuiging kan een probleem op emotioneel niveau veroorzaken.

 

De angsten op emotioneel niveau kunnen zorgen dat je lichamelijke problemen ervaart, bijvoorbeeld je maag. Pak je je maagprobleem aan op lichamelijk niveau, dan zal de oorsprong van de klacht niet worden aangepakt. Met maagtabletten blijf je de klacht onderdrukken. Tevens bestaat er een risico dat er op andere plaatsen klachten zullen ontstaan. Reiki spreekt je zelfhelend vermogen aan bij de kern er werkt door op alle niveaus.

  

Reiki zorgt voor balans op alle niveau's beginnend bij degene die het meest belangrijk is. Reiki ondersteunend en bevorderend in elk genezingsproces, maar is geen vervanging van een arts of anderszins deskundige. Reiki kan ook gegeven worden tijdens de zwangerschap en/of bevorderend werken bij de kinderwens. Ook behandel ik dieren, o.a. honden en paarden.