Therapeutisch werken met poppetjes

Familie / Gezinsopstellingen

Het is zo mooi om te ervaren hoe playmobiel poppetjes ingezet kunnen worden bij een hulpvraag of kwestie die speelt. Door middel van het uitvragen door de therapeut en het inzetten van de poppetjes door de client wordt de situatie helder en duidelijk.

 

Je kijkt naar de situatie; wat jouw hier toe heeft gebracht en hoe jij je stappen kunt zetten, zodat verandering zal plaatsvinden. Wat onbewust speelt wordt zichtbaar, de invloed van gezin van herkomst komt aan bod, patronen worden duidelijk, evenals jouw kernkwaliteiten die je in je hebt en meer mag gaan inzetten in je leven. 

 

Overlevingsdelen, schaduwzijden en oud zeer worden zichtbaar, zodat je deze kunt aanvaarden en om kunt zetten naar gezonde delen. Kwaliteiten worden zichtbaar. De opstelling werkt energetisch verder door en kan indien nodig worden opgevolgd met bijvoorbeeld Innerlijk Kindwerk.

Familie velden

Ook is het mogelijk onder begeleiding in familie velden te gaan staan. De energie te voelen die er speelt of heeft gespeeld en je eigen plek gewaar te worden, en deze alszijnde jouw eigen plek in te nemen zoals deze bij jouw hoort en bij jouw past. 

 

Tevens hoor- en zie jij degene die voor jouw kwamen, wat in de familie lijn helend doorwerkt. Het is heel fijn en heel bijzonder om dit in levende lijven te ervaren.

 

Under construction: Familie velden + hoe dit in zijn werk gaat en doorwerkt.